ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Chleb pszenny z musli i rodzynkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy pszenny chleb z musli bez zakwasu

Chleb pszenny z musli i rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenny z musli i rodzynkami

 

  • 0,5 kg mąki
  • 0,5 l letniej wody
  • 1/2 drożdży
  • 1 szklanka musli
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • płaska łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z musli i rodzynkami
Chleb przygotowuje za pomocą robota kuchennego. Odmierzam rodzynki i musli, wsypuje do misy i wlewam wodę. Drożdże dodaje krusząc delikatnie palcami. Przesianą wcześniej mąkę dodaję do reszty składników. Przyprawiam solą i włączam mikser do połączenia składników, Masa jest rzadka. Formę wykładam papierem do wypieków i piekę godzinę w nagrzanym piekarniku do 210 stopni.
Chleb pszenny z musli i rodzynkami
Odmierzone musli i rodzynki. Można dodać nawet płatki kukurydziane
Chleb pszenny z musli i rodzynkami
Wsypuje musl i rodzinki do misy i dodaję sól
Chleb pszenny z musli i rodzynkami
Do składników wlewam pół litra letniej wody
Chleb pszenny z musli i rodzynkami
Drozdze delikatnie kruszę palcami i dodaje do misy. Mieszam do połączenia