Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Chleb wieloziarnisty z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny, zdrowy i bardzo łatwy w przygotowaniu domowy chlebek

Chleb wieloziarnisty z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chleb wieloziarnisty z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb wieloziarnisty z cebulą
Do dużej miski lub garnka wsypujemy siemię lniane, płatki i otręby owsiane, słonecznik, sezam, sól i wszystkie rodzaje mąki. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do pozostałych składników wraz z drożdżami, zakwasem na żur i miodem rozpuszczonym w wodzie, dokładnie mieszamy (kilka łyżek możemy sobie odłożyć do słoiczka na zakwas do kolejnego pieczenia). Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Studzimy, dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do 2 małych keksówek nasmarowanych olejem. Pieczemy około 90 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Chleb wieloziarnisty z cebulą
Do dużej miski lub garnka wsypujemy siemię lniane, płatki i otręby owsiane, słonecznik, sezam, sól i wszystkie rodzaje mąki.
Chleb wieloziarnisty z cebulą
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do pozostałych składników wraz z drożdżami, zakwasem na żur i miodem rozpuszczonym w wodzie, dokładnie mieszamy (kilka łyżek możemy sobie odłożyć do słoiczka na zakwas do kolejnego pieczenia).
Chleb wieloziarnisty z cebulą
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Studzimy, dodajemy do pozostałych składników.