Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Chleb z ricottą i czarnuszką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny chlebek z dodatkiem ricotty, dzięki temu wilgotny i dłużej świeży. Ma wspaniały aromat dzięki czarnuszce.

Chleb z ricottą i czarnuszką

Składniki:

Chleb z ricottą i czarnuszką

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb z ricottą i czarnuszką
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie zmieszanej z mlekiem. Dodać ricottę, olej, mąkę, sól i czarnuszkę. Zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Następnie przełożyć do keksówki (25cm) i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Piec 35 minut w 200 stopniach, wystudzić na kratce

Tagi:

chleb pieczywo