marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Chlebki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chlebki mini z kulką na wierzchu są serwowane nie tylko z zupami-krem, żurkami,ale także z różnymi rodzajami farszów lub potrawek łagodnych ,czy pikantnych.

Chlebki nadziewane

Składniki:

Chlebki nadziewane

 

  • 3 chlebki mini,
  • Farsz:
  • 200 g.kurczaka,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 papryczki jalapeno,
  • curry,
  • 3 listki laurowe,
  • ziele angielskie,
  • 1/2 l.wody,
  • 8 g.mąki pszennej,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Chlebki nadziewane
Chlebki przekroić na wpół na wzdłuż jak krążki biszkopta oraz wydrążyć i podpiec w piekarniku z kilka minut. W ten sposób miseczki nie namakają zupą lub sosem. Mięso z kurczaka przesmażyć z obraną, umytą i posiekanymi cebulami i jalapeno, a potem zalać wodą do połowy patelni,dodać ziela angielskiego i listki laurowe i dusić pod przykryciem z 35-40 min. Zaprawić sos zimną wodą i curry i dodać do sosu. Zamieszać i jeszcze 10 minut poddusić. wyłączyć palnik, a potrawkę dosolić, spróbować, a potem nadziewać łyżką miseczki chlebowe. Podawać danie w chlebkach pod przykryciem czapeczek chlebowych.

Tagi:

chleb pieczywo