jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Chłodnik bananowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

chłodnik z bananami to źródło energii podczas ciepłych dni

Chłodnik bananowy

Składniki:

Chłodnik bananowy

 

  • 3 banany
  • 4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 nektarynki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki miodu
  • 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3łyżki rodzynek
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • sól- szczypta

Sposób przygotowania:

Chłodnik bananowy
Mleko przegotować. Banany obrać i posiekać. nektarynki, umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki. czekoladę pokroić w małą kosteczkę. Rodzynki umyć i osuszyć.
Mleko zmiksować z bananami, nektarynkami, żółtkami, miodem, cukrem waniliowym oraz solą i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z rodzynkami. Zupę nalać do talerzy, do każdego włożyć kawałeczki czekolady. Na środku włożyć kopczyki bitej śmietany z rodzynkami.

Tagi:

czekolada