Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Chłodnik po hindusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki ciekawy egzotyczny chłodnik.

Chłodnik po hindusku

Składniki:

Chłodnik po hindusku

 

  • 4 banany
  • 2 strąki świeżego chili
  • litr jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki cukru
  • mięta

Sposób przygotowania:

Chłodnik po hindusku
Jogurt wlać do kielicha od miksera, włożyć obrany jeden banan, pokrojony w plastry. Zmiksować. Dodać, obrane bez pestek strąki chili, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko jeszcze raz zmiksować. Przelać jogurt do garnka, dodać pozostałe banany, pokrojone w plastry. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Przed podaniem posypać świeżą posiekaną drobniutko miętą.