Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Chłodnik pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Znakomity chłodnik. Idealny przysmak na gorące, letnie dni. Nie wymaga wielu składników i wiele pracy, a doskonale smakuje.

Chłodnik pomidorowy

Składniki:

Chłodnik pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik pomidorowy
Jajka gotujemy na twardo. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w ciemniutki i małe paseczki. Pomidory także obieramy ze skórki, ale rozdrabniamy je w blenderze. Mieszamy je z posiekanym drobniutko koperkiem i ogórkami. Całość zalewamy zsiadłym mlekiem i śmietaną.Mieszamy po doprawieniu solą, pieprzem i estragonem. Na koniec dodajemy pokrojonymi w czwórki jajkami. Chłodzimy w lodówce około godziny. Jemy same lub robimy grzanki.

Tagi:

jajko jajka