Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Chłodnik rzodkiewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawe nowe doznanie

Chłodnik rzodkiewkowy

Składniki:

Chłodnik rzodkiewkowy

 

  • 40 dag ziemniaków
  • 0,5 l wywaru z włoszczyzny (może być z kostki)
  • 150 ml jogurtu
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki drobno posiekanej rzodkiewki sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Chłodnik rzodkiewkowy
Ziemniaki obrać. Pokroić w grubą kostkę. Zalać wywarem z włoszczyzny. Gotować do miękkości ziemniaków. Całość zmiksować. Wystudzić. Dodać jogurt, mleko i rzodkiewkę. Podprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać. Schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.