Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chłodnik ze szparagami i szynką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mleko zsiadłe można zastąpić jogurtem naturalnym lub maślanką.

Chłodnik ze szparagami i szynką.

Składniki:

Chłodnik ze szparagami i szynką.

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik ze szparagami i szynką.
Mleko wlać do miski, zmiksować, dodać śmietanę, koperek i wymieszać. Szparagi ugotować na parze i pokroić na kawałki. Ogórki obrać i posiekać na plasterki. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić na ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Na talerzach rozłożyć po kilka plasterków rzodkiewki, ogórków, kilka kostek szynki, jajek i po trochę pokrojonych na kawałki szparagów, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko zalać spienionym mlekiem ze śmietaną. Podawać zaraz po przygotowaniu.