KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Chorizo z cebulką, hiszpańskie specjały

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Poczujmy smak hiszpańskich tawern i słoneczny klimat.

Chorizo z cebulką, hiszpańskie specjały Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chorizo z cebulką, hiszpańskie specjały

 

  • Składniki:
  • 150 gram hiszpańskiej kiełbasy chorizo,
  • 1 sztuka cebuli,
  • kilka sztuk marynowanej czerwonej papryki, najlepiej bez skórki,
  • zielony groszek, liść sałaty do dekoracji,
  • oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

 

Sposób przygotowania:

Chorizo z cebulką, hiszpańskie specjały
Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w grube plastry, cebulę w cienkie paski, na rozgrzaną patelnie wlewamy łyżkę oliwy i wrzucamy kawałki chorizo i cebulę, wszystko smażymy aż do uzyskani złocistego koloru. Talerz dekorujemy zielonym groszkiem, liściem sałaty, czerwoną marynowaną papryką, na środku układamy chorizo w roli głównej z cebula doprawiając pieprzem i solą. SMACZNEGO.
Chorizo z cebulką, hiszpańskie specjały
Etap 2