KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Chrupiąc kotleciki z dorady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Chrupiąc kotleciki z dorady.

Chrupiąc kotleciki z dorady Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąc kotleciki z dorady

 

  • filet z dorady,
  • jedno jajko,
  • mała szalotka,
  • sól, pieprz do smaku,
  • mąka do panierowania,

Sposób przygotowania:

Chrupiąc kotleciki z dorady
Filety z dorady, szalotkę bardzo drobno siekamy w kostkę, do miski dodajemy rybę, szalotkę, jajko, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Gotowa masę formujemy w małe kotleciki, panierujemy w mące i smażymy na gorącej patelni skropionej oliwą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, gotowe rybne kotleciki układamy na talerz przyozdobiony zieleniną. Do dania można podać kieliszek białego wytrawnego wina. SMACZNEGO.
Chrupiąc kotleciki z dorady
Doradę patroszymy i filetujemy, filety kroimy na drobną kostkę.
Chrupiąc kotleciki z dorady
Doradę mieszamy z pokrojoną cebulką, jajkiem i przyprawami, formujemy kotleciki.
Chrupiąc kotleciki z dorady
Gotowe kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni.
Chrupiąc kotleciki z dorady
Talerz dekorujemy zieleniną, układamy kotleciki.

Tagi:

jajko jajka