aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Chrupiąca karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonała na grilla

Chrupiąca karkówka

Składniki:

Chrupiąca karkówka

 

  • 1 opakowanie karkówki
  • 1 puszka jasnego piwa
  • przyprawa do grilla
  • sol
  • pieprz
  • czosnek

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca karkówka
Jeśli chcemy przygotować chrupiącą karkówkę: mieso myjemy delikatnie rozbijamy nacieramy czosnkiem oraz przyprawami umieszczamy je w misce zalewamy piwem i wstawiamy do lodowki na minimum 24 godzin tak przygotowane juz kotlety z karkowki pieczemy na rozgrzanym grillu wedlug uznania polewajac od czasu do czasu pozostala marynata podajemy najlepeij z sosem greckim tzatziki