aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Chrupiąca panierowana parówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja córcia wczoraj wymyśliła, że do ziemniaków chce parówkę. I tak oto powstały chrupiące krążki grubej parówki. Była nimi zachwycona.

Chrupiąca panierowana parówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca panierowana parówka

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca panierowana parówka
Parówkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem, dodajemy przyprawę w płynie. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Krążki parówki obtaczamy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane krążki parówki i smażymy z obu stron do zrumienienia. Usmażone krążki wykładamy na ręcznik papierowy, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu. Gorące chrupiące parówki podajemy jako dodatek do obiadu lub przekąskę.
Chrupiąca panierowana parówka
Parówkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Chrupiąca panierowana parówka
Krążki parówki obtaczamy w roztrzepanym jajku z Maggi.
Chrupiąca panierowana parówka
Następnie parówki panierujemy w bułce tartej.
Chrupiąca panierowana parówka
Smażymy je na gorącym oleju z obu stron do zrumienienia.