Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chrupiąca pierś kurczaka

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso pokroić na dość duże kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zanurzyć w

Chrupiąca pierś kurczaka

Składniki:

Chrupiąca pierś kurczaka

 

  • 80 dag piersi kurczaka

 

  • 10 dog startego parmezanu

 

  • 2 jaja

 

 

  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca pierś kurczaka
Mięso pokroić na dość duże kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zanurzyć w rozkłóconym jajku, obtoczyć w tartej bułce zmieszanej z parmezanem (mięso będzie wtedy bardziej pikantne i chrupiące) i smażyć w gorącym oleju na złotobrązowy kolor. Kawałki mięsa wyjąć, ostudzić i zawinąć w folię aluminiową. Przed podaniem w każdy kawałek wbić wykałaczkę.


Zofia K. z Modlina