iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Chrupiąca sałatka marchewkowo-makaronowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra chrupiąca i zdrowa sałatka

Chrupiąca sałatka marchewkowo-makaronowa

Składniki:

Chrupiąca sałatka marchewkowo-makaronowa

 

  • 1/2 szt tofu,
  • 1 szkl Makaron razowy,
  • 1 szt marchewka,
  • koperek,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • sos sojowy Tao Tao,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca sałatka marchewkowo-makaronowa
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy i studzimy . Cebulę kroimy w piórka solimy i dusimy rękami aby zmiękła -odstawiamy ja na kilka minut.Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie słupki . Tofu kroimy w kosteczkę .Do zimnego makaronu dodajemy miękką cebulę ,marchewkę i umytą pokrojoną w paski czerwona paprykę .Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy pokrojone tofu .Doprawiamy sosem sojowym.Ozdabiamy koperkiem .