Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chrupiące ćwiartki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sposób upieczone mięso z kurczaka jest smaczne i ma chrupiącą skórkę

Chrupiące ćwiartki z kurczaka

Składniki:

Chrupiące ćwiartki z kurczaka

 

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka przyprawy kucharek
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące ćwiartki z kurczaka
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-60 minut w temp 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.