Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wspaniały pomysł na gofry z kaszą znalazłam u Habibi :) Są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku. Do tego sycące, dobre i na śniadanie i na deser

Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać kaszę i wymieszać. Wlać jogurt z mlekiem oraz olej, wsypać mąkę z proszkiem, zmiksować i odstawić na 20 minut. jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać odrobinę mleka, jeśli za rzadkie to dosypać troszkę mąki. Gofrownicę rozgrzać, spryskać olejem, wlać chochelkę ciasta i smażyć na rumiano.Gofry odkładać na kratkę aby mogły odparować. Lekko przestudzone gofry podawać z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub domowym dżemem
Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać kaszę i wymieszać.
Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną
Wlać jogurt z mlekiem oraz olej, wsypać mąkę z proszkiem, zmiksować i odstawić na 20 minut
Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną
Gofrownicę rozgrzać, spryskać olejem, wlać chochelkę ciasta i smażyć na rumiano.
Chrupiące gofry z białą kaszą gryczaną
Gofry odkładać na kratkę aby mogły odparować.