Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chrupiące paluszki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty przepis na chrupiące paluszki z drobiu

Chrupiące paluszki drobiowe

Składniki:

Chrupiące paluszki drobiowe

 

  • 2 szt filet z kurczaka,
  • 1/2 szkl mąka kukurydziana,
  • 3 szt żółtka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1/3 szkl woda,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące paluszki drobiowe
Mięso umyć, pokroić w podłużne paski, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać wodę, dodać żółtka, szczyptę soli, mąkę, dokładnie zmiksować, Przygotowane mięso zamaczać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówka.