agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Chrupiące pieczarki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki mięciutkie w środku a chrupiące na zewnątrz

Chrupiące pieczarki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące pieczarki
Pieczarki dokładnie myjemy. Ucinamy z nich odstające nóżki. Do małego garnka wlewamy wodę i wysypujemy łyżkę przyprawy do grilla. Wodę doprowadzamy do wrzenie i wrzucamy pieczarki. Grzyby gotujemy przez około minute. Po tym czasie grzyby wyjmujemy na sitko i zostawiamy do odsączenia. Przygotowujemy panierkę. Bułkę tartą mieszamy z solą pieprzem i przyprawą do grilla. Jajko roztrzepujemy. Pieczarki panierujemy 2 razy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Chrupiące pieczarki
Odcinamy odstające trzony aby nie przeszkadzały w czasie smażenia
Chrupiące pieczarki
Przypraw do panierki dodajemy wg własnego uznania
Chrupiące pieczarki
Podwójna panierka sprawia że otoczka grzybków jest chrupiąca
Chrupiące pieczarki
Grzybki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy