Strona główna Chrupiące placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane

Ostra na Słodko - Przepis na: Chrupiące placki ziemniaczane offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 408
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Chrupiące placki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepyszne , chrupiące placki ziemniaczane w sam raz na sobotni obiad. Dodatek gulaszu sprawi , ze będzie to iście królewskie danie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4
ilość kalorii: 200

Chrupiące placki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

  • SKŁADNIKI:
  • duże ziemniaki - 5 szt
  • cebula - 1 szt
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • jajko - 2 szt
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej do smażenia

Chrupiące placki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

 Oczyszczone ziemniaki trzemy – 4 na dużych oczkach , 1 na małych. Odciskamy nadmiar soku. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , 2 jajka , mąkę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy! Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrupiące placki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Kurczak zapiekany z warzywami Dyniowe placuszki z kaszanką
Pyzy z mięsem mielonym Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym Kurczak w sosie pieczarkowym
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Placki cukiniowo-ziemniaczne Kalafior pod beszamelem
Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane