aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Chrupiące placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Najlepiej smakują podane na gorąco, prosto z patelni, a w parze z różnymi dodatkami szybko zmienią się w pożywne i sycące danie główne.

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki:

Chrupiące placki ziemniaczane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące placki ziemniaczane
Na patelnię wlej olej. Na bardzo rozgrzany tłuszcz kładź łyżką porcję masy ziemniaczanej, formując placki. Następnie usmaż z obu stron na złoty kolor. Przed włożeniem kolejnej porcji uzupełnij olej, a gotowe placki układaj na ręczniku papierowym, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najlepiej smakują polane śmietaną, sosem grzybowym lub keczupem