migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Chrupiące placuszki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Z obiadku został mi woreczek ryżu więc postanowiłam jakoś go spożytkować. Na szybko powstały takie pyszne chrupiące placuszki i ryz sie nie zmarnował:)

Chrupiące placuszki ryżowe

Składniki:

Chrupiące placuszki ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące placuszki ryżowe
Przygotowac masę na placuszki. Do miski włozyć ugotowany ryżu. Nastęnie wbić jajka i dodać posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Następnie dodać mąkę kukurydzianą oraz starty ser. Do smaku doprawić solą. Ponownie wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnie z olejem i nakładać po łyżce masy, lekko rozpłaszczając i formujac placuszki. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Można podawać same lub z ulubionym dipem czy keczupem.