katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Chrupiące racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiące ryżowe racuszki..

Chrupiące racuszki

Składniki:

Chrupiące racuszki

 

  • ugotowany ryż 1,5 szklanki
  • mąka ok2 łyżek
  • jajko 1-2 sztuki
  • mleko ok. 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 1/2 opakowania
  • olej do smażenia
  • cukier

Sposób przygotowania:

Chrupiące racuszki
Do ugotowanego ryżu dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz cukier waniliowy i wszystko razem mieszamy. Można dosłodzić do smaku cukrem. Ciasto powinno mieć zwięzła konsystencję. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy łyżką ciasto i lekko rozpłaszczamy na patelni.Smażymy racuszki z obydwóch stron na rumiano.

Tagi:

ryż jajko jajka