sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Chrupiące skrzydełka 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, chrupiące i innowacyjne skrzydełka

Chrupiące skrzydełka 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące skrzydełka 4

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące skrzydełka 4
Skrzydełka z kurczaka gotujemy do miękkości w bulionie z kostki rosołowej, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Jajka roztrzepujemy. Mąkę pszenną mieszamy z bułką tartą. Ugotowane skrzydełka obtaczamy w jajku i mieszance. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Smacznego
Chrupiące skrzydełka 4
Skrzydełka gotujemy do miękkości z kostka rosołową
Chrupiące skrzydełka 4
Mąkę pszenną mieszamy z bułką tartą i mieszamy
Chrupiące skrzydełka 4
Jajka roztrzepujemy i maczamy w nich skrzydełka
Chrupiące skrzydełka 4
Skrzydełka smażymy na rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka