monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Propozycja dla lubiących warzywa chrupać na surowo,podana w nieco inny sposób:) zapraszam

Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem

 

  • 2 ogórki gruntowe
  • 6 rzodkiewek
  • 4 pomidorki truskawkowe
  • garść sałaty insalatina
  • 4 grona różowego winogrona
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól,pieprz do smaku
  • 2 szpadki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem
Wszystkie warzywa umyć,osuszyć. Jednego ogórka pokroić na 6 części o grubości około 1.5 cm. Rzodkiewkę obkroić z ogonków. Etapy nakładania warzyw na szpadkę: 1. ogórek 2. inslatina 3. rzodkiewka 4 .insalatina 5. pomidorek 6. inslatina 7. winogrono Całą układankę powtórzyć jeszcze raz i naszykować drugi szaszłyk Dip: Ogórka i 2 rzodkiewki ( duże) zetrzeć na dużych oczkach. Odcisnąć ze soku. Przełożyć do miseczki i dodać majonez,śmietanę,sok z cytryny i przyprawy. Dobrze wymieszać. Odstawić na kwadrans do lodówki i podać do szaszłyków. Smacznego!
Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem
do startych warzyw dodać majonez śmietanę sok oraz przyprawy wymieszać