Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chrupiące udka z kurczaka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Udka podajemy z surówką i frytkami.

Chrupiące udka z kurczaka w ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące udka z kurczaka w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące udka z kurczaka w ziołach
Udka umyć, osuszyć, posmarować oliwą. Natrzeć kucharkiem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na pół godziny do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około półtorej godziny (w zależności od pieca). Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką.
Chrupiące udka z kurczaka w ziołach
Udka posmarować oliwą i posypać przyprawami.
Chrupiące udka z kurczaka w ziołach
Udka pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez półtorej godziny w temp. 180 stopni.