cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Chrupiący kurczak w panierce corn flakes

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, soczysta i chrupiąca pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych - do ziemniaków, frytek lub pieczywa.

Chrupiący kurczak w panierce corn flakes

Składniki:

Chrupiący kurczak w panierce corn flakes

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kurczak w panierce corn flakes
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w mniejsze filety i rozbić tłuczkiem do mięsa. Jajko roztrzepać + dodać sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszać z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Filety z piersi panierować kolejno w jajku, następnie w bułce z płatkami. Smażyć na oliwie z oliwek ok 10 min. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!