Chrupiący kurczak z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie smakuje z pieczonym chlebkiem i cukinią.

Chrupiący kurczak  z parmezanem

Składniki:

Chrupiący kurczak z parmezanem

 

  • 100g startego parmezanu
  • 50g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 4 filety piersi z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/2 łyzeczka czarneo pieprzu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Chrupiący kurczak z parmezanem
Rozgrzej piekarnik do 190stC i wyłóż blach papierem do pieczenia.Połacz parmezan z bułka tartą i rozprowadz na dużym talerzu.Jajko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.Dopraw kurczaka solą czosnkowa i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i dokładnie obtocz w bułce tartej.Ułóż kurczaka na blasze i piecz na złotobrązowy kolor, powinno to być mniej wiecej 35minut. Gotowe filety posyp pietruszka.