czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Chrupki fasolowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i smaczne chrupki fasolowe.

Chrupki fasolowe

Składniki:

Chrupki fasolowe

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupki fasolowe
Fasolę ugotować, zemleć w maszynce do mięsa i wymieszać z masłem.Orzechy zrumienić na suchej patelni, zemleć w maszynce i połączyć z fasolą.Dodać mąkę i cukier, całość wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy fasolowej i delikatnie wymieszać.Blachę natłuścić.Masę fasolową włożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę paski ciasta.Piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 120 stopni.Upieczone chrupki oprószyć pieprzem.