sailin

sailin

Kucharz
[Przepisów: 7]

Chrust / Faworki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, smaczne, idealne na tłusty czwartek i nie tylko:)

Chrust / Faworki

Składniki:

Chrust / Faworki

 

  • 20 dkg mąki
  • 3 żółtka
  • sól
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 l oleju do smażenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Chrust / Faworki
Mąkę zmieszać ze śmietaną, dodać żółtka, szczyptę soli, proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać, wyrobić ciasto. Ciasto wałkować dosyć cienko, kroić paski. Każdy pasek przekroić w środku i przewinąć. Smażyć z oby stron na złoty kolor.

Tagi:

faworki chrust