natalina4

natalina4

Kuchcik
[Przepisów: 13]

Chrust z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W ostatkowe szaleństwa nie powinno zabraknąć chrustu na stole.

Chrust z malinami

Składniki:

Chrust z malinami

 

  • 350 g mąki
  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • gęste powidła malinowe

Sposób przygotowania:

Chrust z malinami
1.Na stolnicy posiekać mąkę z masłem,proszkiem do pieczenia i cekrem.Dodać jajko i żółtko,dłońmi szybko zagnieść ciasto.Odłożyć zawinięte w folię na 40 minut do lodówki. 2..Rozwałkować,pokroić na kwadraty 5 cm na 5 cm.Na środek włożyć 1 łyżkę gęstych powideł i zagiąć przeciwległe rogi do środka. 3.Ułożyć na blasze i piec około 20-25 minut w goracym piekarniku okło 190-200 stopni C.Podawać po schłodzeniu.