IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

chrusty drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mięciutkie takie

chrusty drożdżowe

Składniki:

chrusty drożdżowe

 

  • 1/2 kostki drożdży
  • +1/2kubeczka śmietany12lub18%
  • +3/4kg mąki+4 jaja+2łyżki cukru
  • +1/2szklanki mleka
  • +1/4kostki margaryny(rozpuścić)
  • +mały cukier waniliowy.

 

Sposób przygotowania:

chrusty drożdżowe
Drożdże i cukier-rozgnieść, dodać śmietanę,4 jaja i cukier waniliowy oraz roztopioną margarynę(ostudzić),dalej dodać mleko, na koniec mąkę. Ciasto ma być luźne, gdy podrośnie formować chrusty, jak podrosną---piec na smalcu. SMACZNEGO!!!