Chrzan śmietankowy

Dodatki « poprzedni | następny »
pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 1
Chrzan śmietankowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

własnoręcznie zrobiony dodatek do mięs


trudność: średnie
czas:

Chrzan śmietankowy - SKŁADNIKI:

  • 1 korzeń chrzan tarty,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • Sól,
  • cukier,
  • kwasek cytrynowy

Chrzan śmietankowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń chrzanu (najlepiej taki jednoroczny, niezdrewniały) oczyszczamy i trzemy na drobnej tarce. Czynność tą należy wykonać bardzo dokładnie. Dolewamy śmietany, dodajemy soli, cukry oraz odrobinę kwasku do smaku i mieszamy na jednolitą masę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan śmietankowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z papryką i pieczarkami Pasta z awokado sera żółtego i ziaren Ziemniaki duszone w śmietanie
Czosnkowa pasta z białej fasoli Twarożek z rzodkiewką Majonez czosnkowy
Salsa z ananasem i ogórkiem Fasolka szparagowa z kukurydzą  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S.
Marchew duszona z groszkiem Ziemniaczane kulki z kaszą jęczmienną i soczewicą Jajeczna pasta z sardynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane