Chrzan śmietankowy

Dodatki « poprzedni | następny »
pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 1
Chrzan śmietankowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

własnoręcznie zrobiony dodatek do mięs


trudność: średnie
czas:

Chrzan śmietankowy - SKŁADNIKI:

  • 1 korzeń chrzan tarty,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • Sól,
  • cukier,
  • kwasek cytrynowy

Chrzan śmietankowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń chrzanu (najlepiej taki jednoroczny, niezdrewniały) oczyszczamy i trzemy na drobnej tarce. Czynność tą należy wykonać bardzo dokładnie. Dolewamy śmietany, dodajemy soli, cukry oraz odrobinę kwasku do smaku i mieszamy na jednolitą masę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan śmietankowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pleciony chlebek Duszona młoda kapustka zasmażana z koperkiem Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów
Miseczki chlebowe na kefirze Marchewka z groszkiem i sos śmietanowo - koperkowy Pieczone ziemniaki z bazylią
Domowa granola kokosowa Tuńczykowa pasta do chlebków Pasta z ogórkiem kiszonym
Kasza jęczmienna zapiekana z brokułem Fasolka szparagowa z bułką tartą Pikantny humus z ciecierzycy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane