Chrzan śmietankowy

Dodatki « poprzedni | następny »
pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 1
Chrzan śmietankowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

własnoręcznie zrobiony dodatek do mięs


trudność: średnie
czas:

Chrzan śmietankowy - SKŁADNIKI:

  • 1 korzeń chrzan tarty,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • Sól,
  • cukier,
  • kwasek cytrynowy

Chrzan śmietankowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń chrzanu (najlepiej taki jednoroczny, niezdrewniały) oczyszczamy i trzemy na drobnej tarce. Czynność tą należy wykonać bardzo dokładnie. Dolewamy śmietany, dodajemy soli, cukry oraz odrobinę kwasku do smaku i mieszamy na jednolitą masę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan śmietankowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Krem rafaello z ciecierzycy Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Kotlety ryżowe z papryką i serem Pasta z czerwonej soczewicy
 Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem Smarowidło babuni z wątróbką
Pasta z makreli i anchois Duszone warzywa - dodatek do obiadu Pasta z soczewicy i słonecznika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane