Chrzan śmietankowy

Dodatki « poprzedni | następny »
pacpaw - Przepis na: Chrzan śmietankowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Chrzan śmietankowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

własnoręcznie zrobiony dodatek do mięs


trudność: średne
czas:

Chrzan śmietankowy - SKŁADNIKI:

  • 1 korzeń chrzan tarty,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • Sól,
  • cukier,
  • kwasek cytrynowy

Chrzan śmietankowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń chrzanu (najlepiej taki jednoroczny, niezdrewniały) oczyszczamy i trzemy na drobnej tarce. Czynność tą należy wykonać bardzo dokładnie. Dolewamy śmietany, dodajemy soli, cukry oraz odrobinę kwasku do smaku i mieszamy na jednolitą masę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan śmietankowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy
Waniliowa pigwa do herbaty Masełko czosnkowe Pieczone cytrynowe ziemniaki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane