Chrzan śmietankowy

Dodatki « poprzedni | następny »
pacpaw - Przepis na: Chrzan śmietankowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Chrzan śmietankowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

własnoręcznie zrobiony dodatek do mięs


trudność: średne
czas:

Chrzan śmietankowy - SKŁADNIKI:

  • 1 korzeń chrzan tarty,
  • 150 ml śmietana 30 %,
  • Sól,
  • cukier,
  • kwasek cytrynowy

Chrzan śmietankowy - PRZYGOTOWANIE:

Korzeń chrzanu (najlepiej taki jednoroczny, niezdrewniały) oczyszczamy i trzemy na drobnej tarce. Czynność tą należy wykonać bardzo dokładnie. Dolewamy śmietany, dodajemy soli, cukry oraz odrobinę kwasku do smaku i mieszamy na jednolitą masę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzan śmietankowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj