chrzan z jajkiem

blackbetty offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1
chrzan z jajkiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pyszny chrzanik nie tylko na świąteczny stół


trudność: łatwe
czas:

chrzan z jajkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 1 jajo
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • opcjonalnie 1łyżeczka śmietany kwaśnej

chrzan z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Chrzan odcedzamy na sitku, jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego można lekko przelać wodą. jajo gotujemy na twardo po ugotowaniu trzemy na tarce jarzynowej do chrzanu, doprawiamy solą i szczyptą kwasku. Można na koniec dodać smietany. Ostry i smakowity na każdą okazje


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do chrzan z jajkiem (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-04-09 19:01
U nas na każde święta taki chrzan gości. Daję jednak chrzan świeży tarty. Pychotka. Polecam 5!
Skomentuj
Oceń:
0
blackbetty

blackbetty
offline

2010-04-09 20:02
góralka napisał(a):

U nas na każde święta taki chrzan gości. Daję jednak chrzan świeży tarty. Pychotka. Polecam 5!


zapasy świeżego się skonczyły - poratować się można słoiczkiem :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane
Wołowina z domową harissą Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie
Szaszłyki wieprzowe  Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami
Tosty z patelni Pączuszki-Racuszki z serka waniliowego Sałatka z warzyw w sosie koperkowo-ziołowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane