Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chrzanowe polędwiczki

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polędwicźki umyć. Warzywa obrać i ugotować z liściem laurowym, ziele angielskim i

Chrzanowe polędwiczki

Składniki:

Chrzanowe polędwiczki

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowe polędwiczki
Polędwicźki umyć. Warzywa obrać i ugotować z liściem laurowym, ziele angielskim i odrobiną soli w 1 litrze wody. Po 10 minutach od zagotowani wrzucić mięso i gotować do około 40 minut do miękkości na wolnym ogniu. Przygotować sos: łyżeczkę masła z mąką przesmażyć na jasnozłoty kolor na maśle, dolać tyle wywaru spod mięsa, by uzyskać gęstszą niż pożądana konsystencję sosu, dodać śmietanę, chrzan, sól, pieprz do smaku, wcisnąć sok z połowy cytryny. Mięso wyjąc z rosołu, pokroić na plastry i włożyć do sosu. Poddusić wszystko razem jeszcze 5 minut.

Tagi:

polędwiczki