Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Chrzanowe roladki z salami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ta przekąska dla niektórych może się wydać banalna, ale jej atutem jest krótki czas przygotowania i efektowny wygląd.

Chrzanowe roladki z salami

Składniki:

Chrzanowe roladki z salami

 

  • 12 plasterków salami
  • 250g tłustego twarogu
  • łyżka tartego chrzanu
  • zielony marynowany pieprz
  • pęczek kopru
  • czarne oliwki

Sposób przygotowania:

Chrzanowe roladki z salami
Do miski włóż rozkruszony twaróg i dodaj do niego łyżkę tartego chrzanu, całość dokładnie zmiksuj blenderem na gładką i jednolitą masę. Tak powstały farsz dopraw solą, szczyptą siekanego koperku i niewielką ilością rozgniecionego, marynowanego zielonego pieprzu. Gotową masą serową smaruj plasterki salami i zwijaj je w rulon spinając wykałaczką, udekoruj koprem i oliwkami.