nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Chutney z buraków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskanały do mięs oraz żółtych serów

Chutney z buraków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chutney z buraków

 

Sposób przygotowania:

Chutney z buraków
Buraki obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Do garnka dajemy buraki, cebulę, brązowy cukier, ocet, sok z pomarańczy. Zagotowujemy i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Przyprawy dajemy na mały kawałek materiału, robimy woreczek i zawiązujemy nitką.Woreczek dodajemy do garnka z burakami i cebulą. Całość gotujemy przez 1,5 godziny aż woda odparuje, mieszając co jakiś czas. Na koniec powinno być konsystencji dżemu.
Chutney z buraków
Buraki kroimy w grubą kostkę, cebulę w piórka i przekładamy do garnka
Chutney z buraków
Dodajemy cukier, ocet balsamiczny i mieszamy
Chutney z buraków
Przyprawy układamy na kawałku materiału i zwijamy w woreczek
Chutney z buraków
Woreczek dodajemy do garnka z pozostałymi składnikami

Tagi:

buraki