luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Ciaprana kapusta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Typowe, pyszne slaskie danie.

Ciaprana kapusta

Składniki:

Ciaprana kapusta

 

Sposób przygotowania:

Ciaprana kapusta
Kiszona kapuste wlozyc do garnka, zalac woda, odcisnac, czynnosc powtorzyc 3 razy. Kapuste ugotowac do miekkosci. Ziemniaki obrac, ugotowac,potluc i wymieszac z odlana kapusta kiszona.Boczek wedzony stopic i wmieszac do kapusty z ziemniaki, dodac soli i pieprzu do smaku i wszystko dobrze wymieszac. Smakuje z karminadlami czyli kotletem mielonym, uduszonymi zeberkami-wtedy nie potrzebujemy boczku wedzonego bo mamy sos-czy z kurczakiem z piekarnika.

Tagi:

kapusta