gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ciasta przez maszynkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciastka przez maszynkę nadają się na każdą okazję....

Ciasta przez maszynkę

Składniki:

Ciasta przez maszynkę

 

  • 1,2 kg mąka
  • 2 kostki masło
  • 6 żółtek
  • 350 gram cukru
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 duży proszek do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasta przez maszynkę
Mąkę przesiewamy na stolnicę i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy masło posiekane na kawałki, żółtka i wlewamy śmietanę. Ze składników zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do maszynki do wyciskania ciastek. Utworzone ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na lekko brązowy kolor w temp. 200 stopni. Gotowe ciastka można polukrować.