Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasteczka babci

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kruche ciasteczka z bezą posypane orzechami i przełożone dżemem.

Ciasteczka babci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka babci

 

  • Ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 25 dag masła
  • 7 żółtek
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Pianka:
  • 2 białka
  • 20dag cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka babci
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać żółtka i kawałki masła . Zagnieść szybko ciasto i schłodzić w lodówce.Pianka: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wykonanie: Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować , wyciąć foremką ciasteczka. Na wierzch każdego nałożyć pianę i posypać orzechami. Upiec. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasteczka posmarować dżemem i skleić.
Ciasteczka babci
Z mąki , proszku do pieczenia, cukru pudru , żółtek i masła zagnieść ciasto
Ciasteczka babci
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę
Ciasteczka babci
Każde ciasteczko posmarować pianą i posypać orzechami
Ciasteczka babci
Upieczone posmarować dżemem i skleić je

Tagi:

ciasto