Ilona_eS

Ilona_eS

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Ciasteczka cytrynowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasteczka są bardzo kruche, delikatne i idealne nawet drugiego i trzeciego dnia od upieczenia. Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu.

Ciasteczka cytrynowe

Składniki:

Ciasteczka cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka cytrynowe

ETAP 1:

Ciasteczka cytrynkowe
Kruche ciasteczka o smaku cytrynowym.

1. Margarynę ucierać z cukrem pudrem na puch
2. Do margaryny utartej na puch dodawać stopniowo po jednym żółtku i ucierać
3. Cytrynę należy wyparzyć i zetrzeć. Dodać cytrynę do ciasta, wymieszać.
4. Mąki przesiać i stopniowo dodawać do ciasta, dodac szczyptę soli, miksować wszystko razem do uzyskania jednolitej konsystencji.
5. Napełnić szpryce ciastem i formować ciasteczka na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180*C przez ok 12-15 minut.
Smacznego