Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i kruche cytrynowe ciasteczka

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

 

  • margaryna roślinna 25 dkg
  • sok z dużej cytryny 1 sztuka
  • skórka starta z dużej cytryny 1 sztuka
  • cukier puder 20 dkg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • mąka tortowa 25 dkg
  • budyń śmietankowy duży 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Sposób przygotowania:

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy
Miękką margarynę z cukrami, sokiem i startą skórką cytrynową utrzeć mikserem na puch. Mąkę, budyń przesiać dodać do margaryny i dokładnie wymieszać.
Ciasto nakładamy do szprycy i wyciskamy ciasteczka w kształcie rozetki na papier do pieczenia położony na blaszce. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 10 minut, aż nam się lekko zarumienią.
Ciasteczka cytrynowe ze szprycy
Etap 1