migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne ciasteczka które idealnie pasują na świąteczny stół

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
W rondelku rozpuścić margaryę z czekoladą i wystudzić. Jajka i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać rum i przestudzoną czekoladę. Mąkę wymieszać z migdałami, dodać do masy. Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie włożyć je na ok 1 godzinkę do lodówki, nieco stężeje jednak lepkie będzie. Z ciasta formować kulki o średnicy 2 cm i lekko spłaszczyć, ułożyć na blasze wyłożonej papierem.Piec ok 12 minut na 175 C aż ciasteczka będą sztywne. Zamiast migdałów można użyć orzechów lub słonecznika. Ciasteczka można zostawić bez dekoracji lub posypać cukrem pudrem, my przygotowujemy je na każde święta z różnymi dekoracjami.
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
Etap 1 W rondelku rozpuścić margaryę z czekoladą
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
Etap 2 Jajka i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać rum i przestudzoną czekoladę. Mąkę wymieszać z migdałami, dodać do masy.
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
Etap 3 Z ciasta formować kulki o średnicy 2 cm i lekko spłaszczyć, ułożyć na blasze wyłożonej papierem.Piec ok 12 minut na 175 C aż ciasteczka będą sztywne.
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
Etap 4 Wystudzone ciasteczka można dowolnie udekorować