Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Ciasteczka francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne, ciasteczka z kremem budyniowym i owocami częściowo zapieczonymi, a częściowo surowymi.

Ciasteczka francuskie

Składniki:

Ciasteczka francuskie

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie
Ciasto pokroić na kwadraty 6x6 cm. W połowie kwadratów wyciąć kółka, wszystkie kwadraty posmarować jajkiem, sklejać po 4, układając najpierw dwa całe kwadraty -ułożyć na nich po plasterku jabłka lub kawałeczku śliwki a na nich 2 z wyciętymi kółkami. Piec ok. 15 min. w 220°C. Budyń ugotować z 0,31 mleka, ostudzony utrzeć z masłem. Otwory w ciastach napełnić kremem, udekorować truskawkami lub kawałeczkiem śliwki, oprószyć cukrem pudrem.