Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka kisielowe z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marmoladę można zastąpić kremem.

Ciasteczka kisielowe z marmoladą

Składniki:

Ciasteczka kisielowe z marmoladą

 

  • 1/2 szkl kisielu bez cukru
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 15 dag cukru pudru
  • 5 dag masła
  • 1/2 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl marmolady owocowej

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kisielowe z marmoladą
Na stolnicy wymieszać mąkę z kisielem i proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, miękkie masło i posiekać nożem. Jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem, połączyć z ciastem, szybko wyrobić ciasto. Następnie ciasto cienko rozwałkować, wycinać foremką ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. piec w temp 170 stopni około 15-20 minut. Po ostudzeniu przełożyć marmoladą.