Strona główna Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą

Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą

Ciastka « poprzedni | następny »
joasiaant offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 1
Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Zwyczajne i dlatego pyszniutkie...


trudność: łatwe
czas:

Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą - SKŁADNIKI:

  • 75 dag mąki pszennej
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 op cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 50 dag margaryny
  • marmolada lub krem nugatowy do sklejania

Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą - PRZYGOTOWANIE:

Chłodną margarynę posiekać z mąką, połączyć z żółtkami i cukrami. Wyrobić ciasto i chłodzić 1 godzinę. Ciasto wałkować podsypując blat mąką. Wycinać ciasteczka tak, żeby były pary. Piec w 170 st 10-15 minut. Ostudzone ciasteczka sklejać marmoladą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasteczka kruche, sklejane marmoladą (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2010-12-09 20:08
Takie proste, a jakie pyszne - wiem, robilam takie ciasteczka i wszystkim smakowaly :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Makowo czekoladowe ciasteczka Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym
Paluchy wiedźmy na Halloween Truskawkowe muffiny z kremem czekoladowym Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Waniliowe serduszka z orzechami Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą
Babeczki kokosowo-czekoladowo-orzechowe Pomarańczowo-miodowe bułeczki Muffinki z rabarbarem i kruszonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane