aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Ciasteczka kruche w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kruche ciasteczka w polewie czekoladowej

Ciasteczka kruche w polewie czekoladowej

Składniki:

Ciasteczka kruche w polewie czekoladowej

 

  • 1/2 kg mąki
  • 10 dkg masła
  • 15 dkg margaryny
  • 12 dkg cukru pudru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 opakowanie polewy do ciast o smaku czekoladowym

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kruche w polewie czekoladowej
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę oraz masło i posiekać nożem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, jak na makaron. Ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkowąć na grubość 5mm. Foremkami wykrawać ciasteczka. Układać na blaszce i piec około 15 minut w temp. 175 stopni. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Polać ciasteczka. Można udekorować je dodatkowo orzeszkami lub kolorowymi cukiereczkami, kokosem.