motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche domowe ciasteczka z dodatkiem mielonych orzechów włoskich. Ciasteczka robi się bardzo szybko i są przepyszne.

Ciasteczka orzechowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe
Przesianą mąkę dajemy do miski razem z proszkiem do pieczenia a także żółtka, śmietanę, margarynę, cukier z cukrem waniliowym oraz zmielone orzechy. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Wyrobione ciasto dajemy na pół godziny do lodówki. Następnie wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Przygotowane ciasteczka dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 15 minut.
Ciasteczka orzechowe
Etap 1 Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski
Ciasteczka orzechowe
Etap 2 Zagniatamy ciasto i dajemy na pół godziny do lodówki
Ciasteczka orzechowe
Etap 3 Zrobione ciasteczka dajemy na blaszę