steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kruche ciasteczka orzechowe. Szybkie i smaczne. Idealne do popołudniowej kawy lub na szkolną przekąskę.

Ciasteczka orzechowe

Składniki:

Ciasteczka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe
Zimne masło łączymy z cukrem, dodajemy zmielone orzechy włoskie, szczyptę soli, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i wyrabiamy na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce około 30 minut.

Następnie rozwałkowujemy podsypując mąką (gdyż ciasto może się kleić), wykrawamy foremką kształty i pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach.