gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Ciasteczka półfrancuskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka , polecam

Ciasteczka półfrancuskie.

Składniki:

Ciasteczka półfrancuskie.

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka półfrancuskie.
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj pokruszone drożdże, żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kostkę masło. Posiekaj nożem i zagniataj, aż do wyrobienia jednolitej masy. Uformuj kulę, zawń w folię, wstaw na godzinę do lodówki. Następnie odcinaj po porcji ciasta rozwałkowuj i wycinaj foremkami ciasteczka. Ciastka z jednej strony maczaj w roztrzepanym jajku, a potem w cukrze wymieszanym z zapachem migdałowym i orzechach. Układaj na blaszce i piecz około 20 min.